Tokmannin vaikuttajamarkkinointi 2021

Tokmanni
No items found.

Vaikuttajamarkkinointia avaimet käteen periaatteella

Asennemedia oli Tokmannin vaikuttajamarkkinoinnin pääasiallinen kumppani vuonna 2021. Tokmanni halusi löytää itselleen täyden palvelun kumppanin toteuttamaan vaikuttajamarkkinointia avaimet käteen -periaatteella. Asennemedia vastasi vuoden aikana kaikesta vaikuttajayhteistöihin liittyvästä työstä annettujen briiffien pohjalta: kampanjoiden suunnittelusta ja konseptoinnista, oikeiden vaikuttajien kartoittamisesta ja kontaktoinnista, vaikuttajien briiffauksesta, tuotannosta, ja saatujen tulosten raportoinnista ja analysoinnista.

Monikanavaiset kampanjakokonaisuudet

Vuoden aikana toteutettiin neljä erillistä monikanavaista kampanjakokonaisuutta, jotka ankkuroituivat laajemmin Tokmannin sesongin mukaisiin myynnillisiin teemoihin. Lisäksi toteutettiin yksi erillinen ad hoc-lähtö. Tavoitteena oli mahdollisimman laaja näkyvyys ja tavoittavuus kohderyhmässä.

Lähtökohta tekemiselle oli löytää kosketuspinta kohderyhmän arkeen ja löytää heitä parhaiten puhuttelevat vaikuttajat niissä kanavissa, joissa he viettävät eniten aikaansa. Pääasiallisina kanavina kampanjalähdöissä toimivat Instagram ja TikTok. Lisäksi toteutettiin YouTube- ja blogisisältöjä. Erityisen tärkeää oli oikeiden vaikuttajaprofiilien löydyttyä antaa tilaa aidon sisällön tuottamiselle. Vaikuttajia ei lähdetty kontrolloimaan liikaa, vaan luotiin selkeärajaiset suuntaviivat ja konseptit, joiden sisällä toimia.

Jouluun ajoittuneessa lähdössä toteutimme aivan erityisen kokonaisuuden yhdessä Herbalistin kanssa. Lähdössä nostettiin paitsi jouluostoksia, myös maailman suurimman Tokmannin avautumista Tornioon. Yhteistyön pääsisältö oli YouTube-video, joka jatkoi Herbalistin suosittua Yötä-sarjaa. Vaikuttaja vietti yön Tokmannin myymälässä materiaalia vapaasti kuvaten. Yön pääaktiviteetti oli kerätä alueelliseen hyväntekeväisyyteen Tokmannilta lahjoituksia. Video nousi julkaisunsa jälkeen YouTubessa Suomen trending-listan sijalle yksi.

Vuoden aikana saatujen tulosten ja datan perusteella mukautimme reaktiivisesti Tokmannin vaikuttajatekemistä. Kampanjoiden edetessä matkaan tarttui epävirallisia ”brändilähettiläitä”, joiden kanavissa Tokmannin yhteistyö havaittiin erityisen toimivaksi. Pitkäjänteisellä tekemisellä ja vaikuttajien sitouttamisella brändiin saadaan aikaan vaikuttavia, mieleen painuvia kokonaisuuksia ja vahvistettiin Tokmannin asemaa kohderyhmän top-of-mindissa.

Lopputuloksena hyvää palautetta vaikuttajilta ja heidän seuraajilta

Lopputuloksena saimme runsaasti hyvää palautetta sekä vaikuttajilta itseltään, että heidän seuraajiltaan. Yhteistyösisällöt ja kokonaisuudet olivat laskeutuneet hyvin luontevasti orgaanisen sisällön joukkoon ja tulokset puhuivat puolestaan. Toteutettujen neljän kampanjalähdön keskiarvollinen engagement rate oli yli 11 prosenttia, joka kertoo merkittävästä sitoutuneisuudesta. Uskomme, että paras vaikuttajayhteistyö tehdään pitkäjänteisesti yhdessä vaikuttajan kanssa –ei vaikuttajan kautta.

Vuoden 2021 aikana tavoitettiin yhteensä yli kaksi miljoonaa seuraajaa useissa eri kanavissa. Yhteistyö Tokmannin kanssa jatkuu myös vuonna 2022.