Siirry sisältöön

Vaikuttaja-
markkinointi

Vaikuttajamarkkinointi on asiantuntijoidemme ydinosaamista, ja kauttamme käytettävissäsi on koko Suomen vaikuttajakenttä. Tuotamme vaikuttavia markkinointikokonaisuuksia sekä sen kirkkaimpien tähtien että mielenkiintoisimpien tulokkaiden kanavissa – ja niiden ympärillä.

Vaikuttajamarkkinointi on parhaimmillaan strategista, tuloksellista ja monikanavaista

Teemme vaikuttajamarkkinointia asenteella – strategisesti, tuloksellisesti ja monikanavaisesti. Asiantuntijoillamme on kokemusta markkinoinnin ja liiketoiminnan kaikilta osa-alueilta ja tiedämme, että vaikuttajamarkkinointi on paljon muutakin kuin somepostaus. Kehitämme vaikuttajamarkkinointialaa jatkuvasti ja tavoitteenamme on nostaa vaikuttajan työn arvostus sille tasolle, jonka se ansaitsee.

Kauttamme käytettävissäsi on koko Suomen vaikuttajakenttä. Tuotamme vaikuttavia markkinointikokonaisuuksia sekä sen kirkkaimpien tähtien että mielenkiintoisimpien tulokkaiden kanavissa – ja niiden ympärillä. Parhaimmillaan vaikuttajan ja brändin yhteistyö ulottuu myös ilmiselvän ulkopuolelle.

Tunnemme arvostetuimmat vaikuttajat nousevista mikrovaikuttajista tunnettuihin alan edelläkävijöihin. Vuosien varrella olemme kasvaneet vaikuttaja-agentuurista vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntijatoimistoksi: siksi edustamme yhä myös yksinoikeudella kourallista Suomen eturivin vaikuttajia.

Vaikuttajan tukena

Vaikuttajan työ voi toisinaan olla yksinäistä ja aliarvostettua. Se on myös vaativaa, tuloksellista ja palkitsevaa. Siksi tahdomme olla vaikuttajien puolella – sparrata sisällöistä, toimia linkkinä vaikuttajien ja Suomen arvostetuimpien brändien välillä, hoitaa projektin liikkuvat osat ja tarjota vaikuttajille työyhteisön. Tehtävämme on luoda vaikuttajille puitteet, jossa heidän on helppo tehdä työnsä hyvin.

Miksi vaikuttajamarkkinointi?

1. Luottamus

Kuluttajat valitsevat itse, keitä sosiaalisessa mediassa seuraavat. Siksi vaikuttajaan luotetaan muuta mainontaa enemmän – vaikuttaja on kuin kaveri, jonka suosituksia kuunnellaan ja niistä inspiroidutaan. Neljä kymmenestä milleniaalista ajattelee suosikkivaikuttajansa ymmärtävän heitä ystäviäänkin paremmin (Digital Marketing Institute, 2021).

2. Tuloksellisuus

Kuluttajista 50 % sanoo ryhtyvänsä toimeen luettuaan positiivisen arvion tuotteesta (BrightLocal, 2023). Yritykset ansaitsevat keskimäärin 5,78$ yhtä vaikuttajamarkkinointiin käytettyä dollaria kohden. Ei ihme, että 67 % vaikuttajamarkkinointia tekevistä yrityksistä suunnittelee nostavansa vaikuttajiin käytettyä budjettia tulevaisuudessa (Influencer Marketing Hub, 2023).

3. Vaikuttavuus

Vaikuttajamarkkinoinnin voima perustuu siihen, miten aidosti tuote tai palvelu istuu vaikuttajan omaan elämään. Kun brändille löydetään oikea vaikuttaja eli täydellinen brand match, myös markkinoinnin kohdentaminen oikealle yleisölle on helpompaa.

Meille on tärkeää, että yhteistyön ja sisältöjen laatu kohtaa sekä brändin että vaikuttajan standardit. Paras laadun tae onkin se, että vaikuttajamarkkinointi tehdään asenteella alusta loppuun. Johdamme projektia vahvalla asiantuntijuudella: hoidamme yhteydenpidon, vaalimme brändin ja vaikuttajien laatumielikuvaa ja pidämme vaikuttajan tukena huolen siitä, että sisällöillä tehdään vaikutus.

Tavoitteenamme on kehittää ja kasvattaa koko vaikuttajamarkkinointialaa.

Katriina Salonen

Viime vuosina vaikuttajamarkkinointi on noussut tärkeäksi markkinointikanavaksi perinteisten rinnalle, ja tahdomme kehittää alaa yhä suunnitelmallisempaan ja moniulotteisempaan suuntaan. Asennemedialla ajatellaan, että vaikuttajamarkkinoinnin tulisi muun markkinoinnin lailla pohjautua yrityksen strategiaan. Vaikuttajien kanssa yhteistyössä tehty markkinointi lunastaa odotukset parhaiten, kun sitä tehdään kokonaisvaltaisesti ja pitkäjänteisesti.

Vaikuttaja, liity jengiin!

Kehitämme vaikuttajamarkkinointialaa parhaiden tekijöiden kanssa. Asennemedian kanssa työskentely ei sido sinua, mutta tarjoaa väylän yhteistöihin Suomen arvostetuimpien brändien kanssa, tukea yhteistyön jokaisessa vaiheessa ja työyhteisön vertaansa vailla. Olitpa kokenut konkari tai uusi tulokas, laita meille mediakorttisi ja liity jengiin.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia