Kulisseissa by Sara Parikka & Johanna Puhakka - podcast

C More
No items found.

Kurkistus kulissien taakse

Syksyllä 2021 Asennemedia konseptoi ja tuotti C Morelle vaikuttajavetoisen Kulisseissa by Sara Parikka & Johanna Puhakka -podcastin. Podcast rakennettiin tukemaan C Moren uutuussarjojen markkinointia, ja sen konseptoinnissa hyödynnettiin vahvaa suhdetta jo aiemmin yhteistyökumppaneiksi valikoitujen Sara Parikan ja Johanna Puhakan kanssa. Podcastia tehtiin neljä jaksoa, jotka julkaistiin kahden viikon välein. Jokaiseen jaksoon kutsuttiin vieraaksi C Moren uutuussarjojen avainhenkilöitä.

Tuloskeskeistä markkinointia vaikuttajien avulla

C Moren sisältöjen markkinoinnissa on hyödynnetty tuloksellisesti vaikuttajamarkkinointia niin somealustoilla kuin podcasteissakin. Uutuussarjojen markkinoinnissa haluttiin hyödyntää jo luotua vahvaa suhdetta tuttujen vaikuttajien kanssa: Papupata-podcastia aiemmin yhdessä juontaneet Sara Parikka ja Johanna Puhakka ovat toteuttaneet vaikuttavia kampanjoita yhdessä C Moren kanssa, ja onnistunutta yhteistyötä haluttiin laajentaa uutuussarjojen markkinoinnin tehostamiseksi.

Tavoitteena uusi yleisö C Moreen

Tavoitteena oli sitouttaa paitsi Saran ja Johannan seuraajia, myös laajempaa podcasteja kuluttavaa yleisöä C Moren sisältöjen pariin. Podcastin jaksojen aiheiksi valittiin keskustelunavauksia kulissien takaa, ja aiheiden sekä vieraiden monipuolisuudella pyrittiin tarjoamaan mielenkiintoisia näkökulmia suomalaiseen draamatuotantoon ja näyttelijäntyöhön.

Tilaa keskustelulle ja tarinoille

Suunnittelun lähtökohtana käytettiin vaikuttajamarkkinoinnin peruspilareita: podcastissa tuli olla tarpeeksi kosketuspintaa aitojen ihmisten todelliseen elämään, niin juontajien kuin vieraidenkin tarinoiden ja kokemuksien kautta. Tilaa jätettiin mielipiteiden ilmaisemiselle, tarinoiden kerronnalle ja pohdiskelevalle keskustelulle.

Kulisseissa nousi heti julkaisuviikollaan Spotifyn Suomen kuunnelluimmaksi podcastiksi. Brändivetoisten podcastien usein hitaasta alusta poiketen Kulisseissa-podcast alkoi kerätä kuuntelijoita tasaiseen tahtiin heti julkaisupäivästään lähtien: ensimmäisen jakson julkaisusta vain viikon kuluttua podcastia oli kuunneltu jo yli 10000 kertaa. Podcastin aloituksesta tiisattiin Saran ja Johannan omissa somekanavissa etukäteen, ja tämä jo olemassaoleva juontajien seuraajien yleisö sitoutettiin alusta asti mukaan podcast-projektiin.

Kulisseissa-podcastia kuunneltiin vuoden 2021 loppuun menneessä huimat 55000 kertaa. Toinen tuotantokausi julkaistaan keväällä 2022

”Tavoitimme hienosti halutun kohderyhmän, jolle saimme podcastin avulla tarjoiltua syventävää ja ennen kaikkea kiinnostavaa lisäsisältöä tuoreista C More -alkuperäissarjoistamme sekä elokuva- ja tv-tuotantoalan kuumimmista puheenaiheista. Kulisseissa-podcast näkyi selkeästi hakuliikenteessä ja lisäsi kiinnostusta eri sisältöjemme ja niiden pääosien näyttelijöiden osalta. Näyttelijätaustaiset Sara Parikka ja Johanna Puhakka olivat täydelliset matchit podcastin hosteiksi ja hoitivat hommansa hienosti. Myös yhteistyö Asennemedian kanssa sujui proaktiivisesti ja kaikin puolin mallikkaasti.” – Arto Suominen, C More