Siirry sisältöön

Asennemedia ♥ Suomi: Vinkit Itä-Suomeen

Aurinkoinen viikonloppu odottaa ja pitäisi tehdä jotain ihanaa Itä-Suomessa? Look no further, tässä tulee kasa Asenne-tiimin vinkkejä.

Tuottajamme Johannan suvulla on mökki Puumalassa, jossa on vietetty kesälomia vuodesta 1969 (Johanna itse vasta alkaen -92, mutta eiköhän näilläkin vuosilla saa luotettavia vinkkejä). Lietveden kiertävä tie on Johannan mielestä Suomen kaunein tienpätkä, ja sen ympäri menee ihana pyöräilyreitti, Puumalan saaristoreitti.

Reitin varrella on kaunista Saimaan maisemaa ja monia ihania pysähdyspaikkoja, esimerkiksi Sahanlahden resort-alue, jossa voi syödä rennosti ravintola Rantamakasiinissa tai hienommin ravintola Koskivahdissa, ja alue itsessäänkin on superkaunis. Myös Lietveden kioskilla, joka on Lietveden sillalla, kannattaa pysähtyä jätskille ja katsomaan maisemia – se on ihanan symppis paikka!

Audio Creativemme Miikkaelin juuret ovat syvällä Savossa. Tässä tulevat Miikkaelin suosikit:

Tertin Kartano on täysin uniikki matkakohde Suomessa, Etelä-Savon sydämessä. Tertin Kartanoon ihastui muuten viime kesänä myös Liemessä-blogista tuttu Jenni Häyrinen. Jennin Instagramin kohokohdista löytyy Suomi-pallura, jota klikkaamalla pääset ihastelemaan Jennin upeita tunnelmointeja kartanon herkkujen ääreltä.

Repoveden kansallispuisto houkuttelee retkeilemään vertaansa vailla olevissa maisemissa.

InStile Mannila taas on puoti, jossa italialaisuus ja eteläsavolainen maatila yhdistyvät viehättävällä tavalla. Tätä et halua jättää näkemättä!

Taiteen ystäville Miikkael suosittelee Taidekeskus Salmelaa.

Ei reissua Savoon ilman muikkuja, nauti ne Kuopion parhaassa kalaravintolassa. Kalaravintola Sampo on ykkönen.

aaa