Siirry sisältöön

Harjoittelu Asennemedialla – ”Sain ammatillista itsevarmuutta”

Kulttuurituottajaksi Humanistisessa korkeakoulussa opiskeleva Mia Tanhuanpää aloitti harjoittelunsa yhdeksän kuukautta sitten. Useamman monipuolisen harjoittelujakson aikana olemme saaneet nauttia hänen työpanoksestaan sekä projekti- että viestintätiimissä. Nyt on aika päästää Mia takaisin kouluun, mutta ehdimme vielä kysymään, millaista meillä on olla harkassa. Lue fiilikset harjoittelusta Asennemedialla!

Miksi hait harkkaan juuri Asennemedialle?

”Halusin suorittaa harjoittelun vaikuttajamarkkinoinnin parissa, sillä ala on kiinnostanut minua jo pitkään. Olin tutustunut aikaisemmin Asennemediaan verkkosivujen ja Instagram-tilin kautta, ja sain heti fiiliksen, että yrityksellä on samat arvot kuin itselläni – halusin päästä osaksi asiantuntevaa tiimiä ja oppimaan kovilta tekijöiltä. Olin myös kuullut puskaradiosta paljon hyvää tästä yrityksestä!”

Miten harjoittelu tuki opintojasi?

”Harjoittelun avulla pääsin konkreettisesti oppimaan ja verkostoitumaan. Kulttuurituottajan opinnoissa harjoitteluja on monta ja tiesin jo harjoittelun alussa, että haluan tehdä Asennemedialle enemmän kuin yhden harjoittelun. Koen harjoittelun erittäin tärkeänä osana opintoja: varsinkin kiinnostavan ja sopivan paikan löytyessä saa itse opeista mahdollisimman paljon irti työelämää varten.”

”Parasta Asennemedialla on se, että kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Tämän katon alta löytyy laajaa osaamista, ja kaikki haluavat tehdä yhdessä parasta tulosta. Työyhteisö on kannustava ja on inspiroivaa saada tehdä töitä alan asiantuntijoiden kanssa. Mahdollisuus hybridi-työskentelyyn on ollut itselleni uusi kokemus, jonka olen todennut todella toimivaksi! Vaikka työtehtävät itsessään olivat mielenkiintoisia, kokemus ei olisi ollut läheskään sama ilman näin hienoa porukkaa.”

Mia Tanhuanpää, Asennemedian harjoittelija 2023

Mihin tiimeihin kuuluit ja minkälaisia töitä pääsit harkan aikana tekemään?

”Kuuluin projekti- ja sometiimiin. Kahteen tiimiin kuuluminen mahdollisti monipuoliset ja mielenkiintoiset tehtävät. Harjoittelun aikana pääsin raportoimaan kampanjoita, koostamaan yhteistyötarjouksia ja kontaktoimaan vaikuttajia. Tein somesuunnittelua ja ylläpidin Instagram-tiliämme yhdessä sometiimin kanssa. Pääsin avustamaan PR-tapahtumissa ja kokoamaan PR-lähetyksiä, mikä oli erittäin mielenkiintoista. Olen myös aina ollut valmis auttamaan kaikkia juoksevissa asioissa. Viime marraskuussa pääsin myös etätyöreissulle Espanjan auringon alle!”

Tärkein oppisi harkan ajalta?

”Tärkein oppi on ollut se, että avoimella asenteella pääsee pitkälle. Kaikkea ei tarvitse osata heti, kun on upeita avuliaita ihmisiä ympärillä. Näissä hommissa on hyötyä siitä, että on mukautumiskykyinen ja halukas aina kehittämään omaa osaamistaan. Kannattaa myös rohkeasti heittää omia ehdotuksia ja ideoita ilmoille, sitä Asennemedialla arvostetaan! Opin myös paljon itsenäistä työskentelyä ja sain ammatillista itsevarmuutta.”

Asennemedia

Asennemedia on vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntijatoimisto, jossa yhteistyöt pohjataan strategiaan, luodaan intohimolla ja tehdään asenteella. Kirjoitamme ajankohtaisista uutisista, vaikuttajamarkkinoinnin saloista ja caseista, jotka tekivät vaikutuksen.