Siirry sisältöön

Isimode on podcast modernin isyyden iloista ja haasteista: ”Haluamme tarjota vertaistukea vanhemmuuteen”

Keväällä 2022 Asennemedian podcast-tarjonta on laajentunut ja meillä on ilo kertoa jälleen uutisia podcast-rintamalta. Tällä kertaa kuulijat pääsevät nauttimaan podcastista, joka kiinnostaa varmasti kaikkia, joiden elämässä vanhemmuus on tavalla tai toisella ajankohtainen teema.

Isimoden juontajat Miikkael Anttila ja Juhana Kiiski ovat tulleet tutuiksi muille Asennemedian podcastaajille audion ammattilaisina studion ja leikkaustyön parista. Nyt he pääsevät itse ääneen uudessa Isimode-podcastissaan.

Mutta miksi Anttila ja Kiiski haluavat puhua nimenomaan isyydestä?

“Isyys on ollut itselleni isoin kasvunpolku elämässä ja siinä on tullut kompasteltua tavalla jos toisellakin. On ollut hetkiä, jolloin vinkit tai vertaistuki olisivat olleet kultaakin kalliimpia”, Anttila pohtii.

“Mitään vanhemmuusoppaita ei itsellä ole kärsivällisyys riittänyt kahlaamaan, joten kevyemmän kaliiberin vertaistukea olisi joskus ollut kiva saada. Eikös se niin ole, että jos jotain asiaa ei ole liiemmin tarjolla, niin silloin täytyy tehdä itse”, Anttila jatkaa.

Niin syntyi Isimode, joka tarjoaa rentoa ja samaistuttavaa vertaistukea tämän ajan isille. Metatyövuoren kaltevat rinteet ja modernin isyyden haasteet ovat juontajakaksikolle tuttuja, ja niihin sukelletaan myös podcastin ensimmäisellä kaudella.

Anttila ja Kiiski ovat molemmat vanhempia, mutta heidän elämäntilanteensa ovat hyvinkin erilaiset. Siinä missä Anttila on jo vuosia pyörittänyt lapsiperheen arkea, Kiiski on tuore isä ja kohtaa vanhemmuuden mukana tuomia kysymyksiä, haasteita ja iloja ensi kertaa:

“Isyydessä on paljon uutta. Täysin uusia ilon ja rakkauden kokemuksia, sekä erilaisia haasteita. Ehkä podcast tuo tukea näihin hetkiin myös muille isille.”

Tuoreella kaudella käsitellään esimerkiksi miehen näkökulmaa synnytyksestä, kerrotaan kokemuksia vanhempainvapaasta ja tuodaan esille isyyden tuomia muutoksia arjen askareissa.

Kiiski kokee, että sosiaalista mediaa ja podcast-kenttää hallitsee yhä äitien näkökulma, vaikka isien ääni onkin enemmän esillä vanhemmuudesta keskustellessa.

“Se, että isät toisivat enemmän ääntänsä kuuluviin, lisäisi ehkä ymmärrystä isyyttä kohtaan ja normalisoisi pidempiä isyysvapaita ja ylipäänsä isien läsnäoloa lasten kanssa.”

Asennemedialla iloitaan siitä, että nyt podcast-kattauksemme laajenee uudella aiheella, sillä Isimode on ensimmäinen isyyttä käsittelevä podcastimme:

”Olen innoissani, että yhä suurempi yleisö pääsee nauttimaan Miikkaelin ja Juhanan ajatuksista, hurmaavasta huumorista ja armollisesta otteesta vanhemmuuteen. Samalla laajennamme keskustelua vanhemmuudesta ja tuomme podcasteihin kaivatun näkökulman isyydestä”, Asennemedian toimitusjohtaja Ulla Vartiainen iloitsee.

Keväällä 2022 sukelletaan siis isyyden salaisuuksiin, stigmoihin ja vinkkeihin. Tämän kaksikon seurassa jokainen vanhempi tai tärkeän aikuisen roolissa oleva voi hetkeksi rentoutua ja muistaa, että välillä jokainen haparoi perhearjen keskellä – ja se on ihan ok.

Kuuntele Isimodea

Seuraa Isimodea Instagramissa

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja tiedustelut:

Tiina Svensk
+358 45 65 05 194
tiina@asennemedia.fi

Asennemedia on vuonna 2015 perustettu vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntijatitoimisto, joka tuottaa Suomen suosituimpia lifestyle-podcasteja. Muita Asennemedian podcasteja ovat mm. Mimmit sijoittaa, Afterwork, Selvin päin ja Jäljillä.