Siirry sisältöön

”Moni luulee, että on mielenterveyden haasteiden kanssa yksin” – Suosittu Solmussa-podcast tarttuu rohkeasti vaikeisiinkin aiheisiin

Solmussa on vuonna 2021 aloitettu podcast, jota juontavat Ella Hautajärvi ja Maija Kantola. Hautajärvi ja Kantola ovat vaikuttajia ja sisällöntuottajia, joiden podcast on saavuttanut suuren suosion etenkin nuorempien kuuntelijoiden joukossa.

Kolmannen kauden myötä podcast liittyy Asennemedian edustukseen, ja 26.1. alkavalla kaudella vaikeiden, mutta sitäkin tärkeämpien aiheiden puiminen jatkuu juontajien rennolla ja rehellisellä otteella.

Hautajärvi summaa, miksi he haluavat esimerkillään avata keskustelua etenkin mielenterveyden ja sen haasteiden laajan kirjon parissa:

”Koen, että mielenterveysasioita puhutaan vieläkin liian vähän, ja osaa niistä pidetään jopa tabuina. Moni nuori luulee, että on asian kanssa yksin. Oikeasti kukaan ei ole näiden asioiden kanssa yksin.”

Solmussa-podcastin kohderyhmää ovat etenkin 18–24-vuotiaat Z-sukupolven edustajat, johon tekijät itsekin lukeutuvat. Sisällöntuotannon ammattilaisilla Hautajärvellä ja Kantolalla on vahva näkemys siitä, millaiset aiheet ja käsittelytapa heidän kaltaisiaan nuoria kiinnostaa.

Uusien, keväällä 2022 kuultavien, jaksojen aiheiksi onkin valikoitunut teemoja, jotka ovat ajankohtaisia ja koskettavat nuorten aikuisten elämää. Ihmissuhteiden ja mielenterveyden lisäksi Hautajärvi ja Kantola esimerkiksi käsittelevät nuorten keskuudessa jatkuvasti yleistyvää stressiä ja burnoutia.

Lisäksi studioon saapuu vieraita keskustelemaan esimerkiksi miesten mielenterveysongelmista ja erilaisista, mahdollisesti vähemmälle huomiolle jääneistä, mielenterveysdiagnooseista kuten dissosiatiivisesta identiteettihäiriöstä.

”Aloitin mun terapian vuosi sitten, kun aloitin tämän podcastin. Olen tavallaan taltioinut mun koko mielenterveysmatkan tähän podcastiin”, kertoo Kantola.

Solmussa-podcastin kaksikko saattaa sukeltaa aiheiden puolista syviinkin vesiin, mutta he tekevät sen itselleen tyypillisellä, rennolla otteella. Ensimmäisellä kaudella kuulijat pääsivät mukaan juontajien mielenterveysmatkalle, ja pääsivät iloitsemaan esimerkiksi hetkistä, kun huomasi, että haasteiden kanssa on menty eteenpäin.

Tuoreella kaudella kuullaan myös sekä Hautajärven että Kantolan äitejä, jotka pääsevät kertomaan oman näkemyksensä mielenterveyteen ja siihen, miten asioista on puhuttu aiemmin verrattuna nykypäivään – ja miltä äitinä tuntuu kuunnella keskustelua oman lapsen ja muiden nuorten mielenterveydellisistä vaikeuksista.

Asennemedia ottaa ilolla vastaan podcastin ja tekijät, jotka tavoittavat erityisesti nuorempaa kohderyhmää useissa eri kanavissa. Lisäksi podcastin aiheet laajentavat Asennemedian sisältötarjontaa ja nostavat keskusteluun tärkeän aiheen, mielenterveyden:

”Olen iloinen, että saimme hurmaavat Ellan ja Maijan studiollemme ja pääsemme yhdessä heidän kanssaan kommunikoimaan tärkeitä aiheita nuorille aikuisille. Solmussa-podcastin myötä tavoitamme entistä paremmin juuri aikuisuuden kynnyksellä olevia nuoria ja voimme ideoida merkityksellisiä toteutuksia juontajien kanssa, jotka aidosti puhuttelevat kohderyhmäänsä.”

Jos sinustakin tuntuu, että olet välillä aivan solmussa, tämä podcast on juuri sinulle!

Kuuntele Solmussa-podcastia

Solmussa Instagramissa

Asennemedia tuottaa Suomen suosituimpia, vaikuttajavetoisia podcasteja. Muita Asennemedian podcasteja ovat mm. Mimmit sijoittaa, Afterwork, Selvin päin ja Papupata.

Lisätiedot:
Tiina Svensk
Communications & Podcast Specialist
+358 45 65 05 194
tiina@asennemedia.fi

Asennemedia on vuonna 2015 perustettu vaikuttajamarkkinointitoimisto, joka tuottaa Suomen suosituimpia lifestyle-podcasteja. Asennemedia tavoittaa sosiaalisen median, lifestyle-podcastien ja laajan vaikuttajaverkoston kautta jo yli 800 000 suomalaista viikoittain.

Kuvat: Amanda Aho

aaa