Siirry sisältöön

Blogit ja vaikuttajamarkkinointi vuonna 2021

Vaikka seuraajien mielenkiinnosta kilpailee nykyään yhä useampi kanava, pitävät blogit edelleen pintansa. Blogeilla on paljon ominaisuuksia, joita muut sosiaalisen median kanavat eivät päihitä vaikuttajamarkkinoinnin välineenä.  

Mitä nämä ominaisuudet sitten ovat ja miten nämä tulee huomioida markkinointia suunnitellessa? Listasimme alle helpon muistilistan:

1. Hakukoneystävällisyys

Blogien pariin päädytään usein hakukoneiden kautta. Hakukoneoptimoidut blogikirjoitukset löydetään hakusanoilla internetistä toisin kuin esimerkiksi Instagram-julkaisut. Hakukoneoptimointiin panostamalla on mahdollista nostaa blogia hakutulosten joukossa ylemmäs ja lähemmäs toivottua yleisöä. Esimerkiksi Ida Hanhiniemen vuonna 2018 julkaisema postaus e-pillereiden lopettamisesta nousee Googlen hakutuloksissa edelleen ensimmäisten joukkoon hakusanoilla ”e pillerit lopettaminen”.

2. Kauaskantoisuus

Hyvin suunniteltu ja hakukoneoptimoitu blogipostaus voi kerätä lukijoita vielä useita vuosia julkaisun jälkeen. Aamukahvilla-blogin postaus telttaretkeilijän muistilistasta on edelleen yksi blogin kuluvan kuukauden luetuimmista, vaikka sen julkaisusta on kulunut jo useampi vuosi. Blogeihin on mahdollista suunnitella pitkänäköistä markkinointisisältöä ja erilaiset ajattomat vinkkipostaukset ovatkin suosittu keino harjoittaa blogimainontaa.

3. Syvällisyys

Blogipostaus antaa alustana täysin erilaisen näkökulman sisältöyhteistyöhön, kuten voidaan nähdä esimerkiksi tässä Pupulandia-blogin yhteistyöpostauksessa. Siinä missä Instagramissa kannattaa panostaa visuaalisuuteen ja TikTokissa viihdyttävyyteen, on blogissa mahdollista pureutua monimutkaisiinkin aiheisiin syvällisesti. Blogien parissa vietetty aika tukee sekin tätä viestiä.

Muista kuitenkin tämä:

Parhaimmillaan vaikuttajamarkkinointi on perustellun monikanavaista – sellaista, joka harkiten laajentaa aihetta eri kanaviin räätälöidyllä sisällöllä.