Siirry sisältöön

Katriina Salosesta Asennemedian operatiivinen johtaja – ”Haluan viedä vaikuttajamarkkinointialaa strategisempaan ja monikanavaisempaan suuntaan”

Asennemedia on kasvanut vaikuttajaverkostosta vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntijatoimistoksi. Aikanaan täysin uudenlainen vaikuttajamarkkinointitoimisto perustettiin Punavuorelaisessa olohuoneessa vuonna 2015, jotta vaikuttaja-alan ammattilaiset saisivat vihdoin oman työyhteisönsä.

Sittemmin sekä koko ala että Asennemedia yrityksenä ovat kehittyneet – vaikuttajamarkkinointi on noussut tärkeäksi markkinointikanavaksi ja mediaksi perinteisten rinnalle. Asennemedia on tänä päivänä vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntijatoimisto, joka tuottaa asiakkailleen strategisia ja monikanavaisia vaikuttajamarkkinoinnin kokonaisuuksia.

Uusi operatiivinen johtajamme tahtookin kehittää alaa yhä suunnitelmallisempaan ja moniulotteisempaan suuntaan; vaikuttajamarkkinoinnin tulisi muun markkinoinnin lailla pohjautua yrityksen strategiaan ja toteutua kokonaisvaltaisesti ja pitkäjänteisesti yksittäisten taktisten postausten sijaan.

Alkuvuodesta 2023 myös Marketing Finlandin vaikuttajamarkkinoinnin työryhmän puheenjohtajaksi valittu Salonen odottaa tulevaisuudelta paljon: ”Asennemedian kasvu on ollut tasaista ja hallittua, ja uskon siihen myös tänä vuonna. Meillä on isoja pitkän tähtäimen suunnitelmia, joiden edistäminen on tästä lähtien suurimpia vastuitani. Tahdomme kehittää ja kasvattaa koko vaikuttajamarkkinointialaa.”

”Jokainen ihminen ansaitsisi ympärilleen Asennemedian kaltaisen työyhteisön. Minulle on tärkeää rakentaa tiimiä, jossa kaikkien vahvuudet on valjastettu käyttöön, jossa uskalletaan kokeilla uutta, ja jossa tavoitellaan unelmia. Jokainen ansaitsee tulla nähdyksi ja kuulluksi juuri sellaisena kuin on. Kaikilla on oma roolinsa ja pelipaikkansa. Kun hoitaa oman paikkansa hyvin, on kaikilla muillakin mahdollisuus onnistua”, entinen jalkapallovalmentaja avaa johtamisfilosofiaansa.

Salosen uusi rooli otettiin yrityksen sisällä vastaan luottamuksella. ”Se kunnioitus on ollut sanoin kuvaamattoman hienoa. Asennemedia on yrityksenä aina vahvasti henkilöitynyt perustajaansa Ulla Vartiaiseen, joten uudesta roolistani kertominen tietysti jännitti. Kaikki se kuitenkin unohtui, kun asia kerrottiin sisäisesti vuoden alussa ja työystävät yhteen ääneen totesivat, että näinhän tämän kuului mennäkin. Isoin kiitos kuuluu Ullalle luottamuksesta minuun ja näkemyksiini tulevasta.”

Asennemedian toimitusjohtaja Ulla Vartiainen on onnellinen uudesta työparistaan: ”Katriina vakuutti meidät kaikki osaamisellaan ja näkemyksellään ensimmäisestä päivästään asti. Hän on rakastettu ja luotettu sekä kollegana että johtajana, siis ehdottomasti oikea henkilö luotsaamaan toimintaamme seuraavalle tasolle.”

Mira Suurnäkki

Hersyvä Mira on markkinoinnin moniosaaja ja sisältötaituri, jonka vahvuuksia ovat sanat, luovuus ja taito kiteyttää olennainen. Hän pitää huolen siitä, että asiakastyömme ja bränditarinamme tulevat kerrotuiksi.