Siirry sisältöön

Asennemedia perusti ensimmäisen tytäryhtiönsä – jatkossa vaikuttavia podcasteja ja äänitöitä tuottaa Asennestudio

Kuten sekä Asennemedian että Asennestudion perustanut Ulla Vartiainen on ensimmäisestä aikaisemmin todennut, on uusi tuotantoyhtiökin tekijöidensä näköinen. Asennestudion työntekijöiksi siirtyvät Asennemedialta tutun audiotuotantotiimin jäsenet Tiina Svensk, Miikkael Anttila ja Juhana Kiiski, joista Svensk ja Anttila ovat mukana myös osakkaina. Jatkossa tiimi keskittyy tekemään sitä, missä se on paras: tuottamaan vaikuttavia podcast-tuotantoja ja kehittämään Suomen audioliiketoiminnan kenttää. Perustajajäsenistä Anttila on ollut kehittämässä Asennemedian audioliiketoimintaa jo vuosia:

“Olen erittäin innoissani mukana perustamassa Asennestudiota. Ajatus tuotantoyhtiöstä on muhinut jo pidemmän aikaa. Tuntuu, että juuri nyt taivaan merkit olivat kohdillaan ja oli oikea aika eriyttää audiotuotantomme omaksi liiketoiminnakseen. Äänituotantojen media, alusta- ja ilmaisumuodot ovat yhä moninaisempia, alan henki yhteisöllinen ja tekijät taitavia. Audion tulevaisuus vaikuttaa valoisalta”, Anttila kertoo.

Asennemedia on tunnettu palkituista ja laadukkaista podcasteistaan, joiden tuotantoa Asennestudio nyt jatkaa. Muun muassa Asennemedian edustuksessa jo vuosia olleet, Audioland Awardseissa 2022 palkitut podcastit Afterwork ja Mimmit sijoittaa tuotetaan jatkossa Asennestudiolla.

Viimeisen vuoden aikana kotimainen audiokenttä on kehittynyt valtavin harppauksin, kun alalle on noussut uusien toimijoiden lisäksi uusia alustoja. Helsingin Sanomat uutisoi syksyllä 2022 siitä, kuinka kotimainen podcast-kenttä muuttuu vauhdilla. Myös mediatalot ovat lisänneet valikoimiinsa audiotarjontaa viime vuosien aikana, sillä suomalaiset ovat löytäneet podcastien pariin ja rakastavat kuulemaansa. Asennestudio tuottaakin podcasteja sekä Podimon ja C Moren kaltaisille tilaajille että vapaaseen jakeluun.

Asennestudion tiimi on innoissaan alan tämänhetkisestä tilanteesta ja kirkkaasta tulevaisuudesta, jota uuden audiotuotantoyhtiön riveissä nyt intohimolla rakennetaan. Perustaja Ulla Vartiainen on iloinen päästessään julkistamaan uutiset uudesta tytäryhtiöstä heti vuoden 2023 ensimmäisillä viikoilla:


”Olen valtavan ylpeä tästä tiimistä ja Asennestudion tekijöistä. Tavoitteet ovat korkealla: tapoihimme ei kuulu juosta perässä. Tahdomme kehittää kotimaista audiokenttää, luoda alalle yhteisiä toimintatapoja ja saada tekijät kukoistamaan. Osa meillä podcastejaan tuottavista on ollut rakentamassa tätä alaa kanssamme jo vuosia – siitä asti, kun ensimmäiset podcastit löivät läpi Suomessa. On hienoa astua tämä seuraavakin askel rinnakkain.”


Vaikka sekä alalla että Asennestudiolla puhaltavat uudet tuulet, on mukana myös paljon tuttua: Asennestudio tuottaa jatkossakin rakastettuja vaikuttajavetoisia podcasteja. Uuden tuotantoyhtiön tiimi ottaa juuriltaan mukaan rautaisen ammattitaidon vaikuttajamarkkinoinnista ja palon laadukkaan sisällön tuottamiseen. Tällä varmistetaan, että tulevaisuudessakin tulokselliset ja kiinnostavat audiokonseptit on asenteella tehty.

Tutustu Asennestudioon täällä.

Lisätiedot ja kommentit:

Ulla Vartiainen

ulla@asennemedia.fi

050 323 9626

Tiedotteen kuvat: Sam Jamsen

Asennemedia

Asennemedia on vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntijatoimisto, jossa yhteistyöt pohjataan strategiaan, luodaan intohimolla ja tehdään asenteella. Kirjoitamme ajankohtaisista uutisista, vaikuttajamarkkinoinnin saloista ja caseista, jotka tekivät vaikutuksen.