Siirry sisältöön

Asennemedia ♥ Suomi: Vinkit Varsinais-Suomeen

Tästä kesästä tulee kaikkien aikojen kotimaanmatkailukesä, joten haluamme Asennemedialla kantaa kortemme kekoon ja vinkata omat tärppimme kotimaan kohteisiin. Tulemme jakamaan vinkkejämme joka viikko ja kattamaan lähes koko Suomen. Tässä ensimmäisessä kesäkirjeessämme keskitymme Varsinais-Suomeen.

Asiakkuuspäällikkömme Niklas on Turusta kotoisin. Valokuvaajana Niklas arvostaa visuaalista ympäristöä ja hyvää tunnelmaa. Tässä pari ravintolasuositusta Turun mieheltä.

Cafe Art, Taidekahvila Turun Aurajoen rannalla, on kahvinystävän keidas keskellä kaupunkia. Täällä on tullut käytyä lukemattomia kertoja ja tulen käymään jatkossakin”, hehkuttaa Niklas.

Turun oma Kakola Brewing Company 2018 perustettu naapurustopanimo Kakolanmäellä. ”Kakola Brewing Companyn takana on kolme paikallista elämää fiilistelevää ystävystä, jotka jakavat intohimon tehdä jokapäiväisestä elämisestä parempaa” Kesällä pihalta löytyy myös 20-asiakaspaikkainen terassi, johon aurinko paistaa Turun terasseista pisimpään.

Samalla reissulla voit myös pyörähtää Naantalissa, jonne antaa parhaat vinkkinsä graafikkomme Ida.

Yöpyminen Naantalin vanhan kaupungin vuokrattavissa pihataloissa on must! Idan suosikki on Tammitalo Kuparivuorella ihanien maisemien keskellä omalla puusaunalla (myös uimapaikka on ihan lähellä). Myös mökin vuokraaminen esimerkiksi Luonnonmaalta on hyvä idea. Naantali on täynnä ihania ulkoilumahdollisuuksia, ja mikäli mahdollista, kannattaa hypätä pieneen moottoriveneeseen ja suunnata retkille Naantalin edustan saariin, esimerkiksi Lapilaan tai Ryöväriin. Ryövärissä voi myös telttailla yön yli. Kauniita metsäreittejä on muun muassa Kurun ulkoilualueella ja Luonnonmaan Haijaisten alueella. ”Lapilan saaressa voi nähdä villinä eläviä peuroja, hirviä, kurkia ja joutsenia”, kertoo Ida ja hehkuttaa saaren kauneutta.

Lapsiperheen tärpit Varsinais-Suomeen tarjoilee tällä kertaa Noora, jolla on 3,5-vuotias tytär. ”Muumimaailman tietysti tietävät jo kaikki, mutta tätä ihanaa hotellia haluaisin suositella”, sanoo Noora. ”Bridget Innistä voi vuokrata vaikka kokonaisen huoneiston ja nauttia kauniista sisustuksesta, superhyvästä aamiaisesta ja siitä, että Muumimaailma on niin lähellä, että pienetkin jaksavat kävellä perille”, Noora jatkaa. Naantalin vierasvenesatama on myös erinomaisen hyvä, mutta purjeveneillä saapumista havittelevien kannattaa tsekata huolella siltojen korkeudet. Pikantin paikallislisän tuo trumputtaja, joka soittaa joka ilta kirkontornista vesperin klo 20. Kaunis sävelmä soitetaan kolmeen kertaan: presidentille, merelle ja kaupungille. Tämä hiljentää riehuvat lapsetkin.

Ensi kerralla liikutaan Itä-Suomessa. Asennemedian kesävinkit jatkuvat läpi kesän 2020.

aaa